Ce este Maven și ce face Maven?


Data publicării:16 ianuarie 2021.INFOMARTION > Ce este Maven și ce face Maven?

Prezentare generală.

Apache Maven este cunoscut în mod obișnuit sub numele de Maven.(De acum înainte, formularea Apache Maven este parafrazată ca Maven.)Ce este Apache Maven? Descriere cu privire la funcțiile disponibile. Maven este versatil și util, dar este atât de multifuncțional încât, în cele din urmă, este dificil de înțeles în întregime despre ce este vorba. Încercați acest lucru ca referință pentru o înțelegere generală a Maven.

Cuprins

 1. Ce este Maven?
 2. Ce puteți face cu Maven
 3. rezumat

1. Ce este Maven?

Maven este un instrument de gestionare a construcțiilor. Dacă nu sunteți familiarizat cu această construcție, vă rugăm să consultați și următorul articol.

Ce înseamnă să construiești Java?

Construcția se bazează pe o serie de ipoteze, inclusiv

 • Rezolvarea dependențelor bibliotecii jar.
 • Specificarea dosarului de ieșire pentru rezultatele compilării
 • Crearea fișierelor de război (diminuând semnificația sau valoarea cuvântului anterior) de genul

Maven gestionează aceste sarcini legate de compilare.

Site-ul Maven descrie scopul Maven. (What is Maven?)

https://maven.apache.org/what-is-maven.html

Următoarele, enumerate la "Obiectivele Maven", sunt cele mai importante detalii pentru a înțelege Maven.

Maven’s primary goal is to allow a developer to comprehend the complete state of a development effort in the shortest period of time. In order to attain this goal, Maven deals with several areas of concern:

 • Making the build process easy
 • Providing a uniform build system
 • Providing quality project information
 • Encouraging better development practices

Pe scurt, Maven facilitează crearea unui mediu de construcție care să funcționeze corect.

2. Ce puteți face cu Maven

Pentru a facilita construirea unui mediu de construcție care să funcționeze corect, am dori să prezentăm câteva dintre caracteristicile pe care le oferă Maven.

2-1. Efectuați sarcinile necesare pentru o construcție de bază

Bineînțeles, Maven este un instrument de gestionare a compilării, așa că poate efectua toate următoarele serii de sarcini necesare pentru o compilare.

 • test(Executați un test)
 • clean(Recreează fișierele de clasă.)
 • build(Construiți fișierele de război.)

2-2. Rezolvarea bibliotecilor dependente

Maven rezolvă automat bibliotecile dependente, o caracteristică care este adesea menționată atunci când oamenii vorbesc despre ceea ce face Maven util.

Dacă doriți să adăugați un fișier jar, trebuie să preluați jar-ul țintă, dar este posibil să aveți nevoie de mai multe jar-uri pentru ca totul să funcționeze. În astfel de cazuri, Maven recuperează automat borcanele necesare.

Consultați următorul articol pentru mecanismele specifice de rezolvare pentru bibliotecile dependente.

Modul în care Maven rezolvă automat dependențele bibliotecilor jar.

2-3. Gestionarea bibliotecilor de jaruri

Maven poate gestiona borcane. Gestionarea este aceeași ca și în cazul "rezolvării bibliotecilor dependente" menționate anterior, dar este posibil să se gestioneze și borcanele care sunt necesare doar pentru testare, borcanele care sunt necesare doar în momentul construirii și așa mai departe.

Maven funcționează, în principiu, prin scrierea de informații într-un fișier numit pom.xml, iar Maven citește pom.xml, dar puteți gestiona borcanele scriind în acest fișier numele fișierului jar de care aveți nevoie, versiunea fișierului jar și motivul pentru care aveți nevoie de el (de exemplu, dacă aveți nevoie de el pentru testare sau pentru construcție). Este posibil să se gestioneze borcanele scriind în acest fișier. În plus, informațiile necesare pentru a utiliza Maven sunt compilate în pom.xml, astfel încât acest fișier poate fi utilizat pentru a crea cu ușurință același mediu de dezvoltare (mediu de construire) pentru toată lumea.

3. rezumat

Dacă Maven ar trebui să descrie ceea ce este în câteva cuvinte, ar fi "instrument de gestionare a construcției". După cum se menționează pe site-ul Maven, scopul Maven este doar "de a permite dezvoltatorilor să înțeleagă starea completă a muncii lor de dezvoltare în cel mai scurt timp posibil". Funcțiile în acest scop includ "efectuarea sarcinilor necesare pentru compilări de bază", "rezolvarea bibliotecilor de dependență" și "gestionarea bibliotecilor jar".

Vă mulțumim că ne-ați urmărit până la sfârșit.