Mit jelent Javát építeni?


Megjelenés dátuma:2021. január 11.INFOMARTION > Mit jelent Javát építeni?

Áttekintés.

Ha Ön Java alkalmazással fejleszt alkalmazásokat, valószínűleg már legalább egyszer hallotta a "build Java" kifejezést, de szeretném elmagyarázni, hogy pontosan mit is csinál.

Tartalomjegyzék

 1. Mi az a Build Java?
 2. összefoglaló

1. Mi az a Build Java?

A 'Build Java' a Java futtatásra való felkészítésének folyamatára utal. A Java nem futtatható egyszerűen úgy, hogy egy programot írunk az alábbiak szerint.

HelloWorld.java


public class HelloWorld{
  public static void main(String[] args){
   System.out.println("Hello World!!");
  }
}

Normális esetben egy programot egy ".java" kiterjesztésű fájlhoz írnánk le, de amikor a Java ténylegesen végrehajtásra kerül, az egy ".class" fájl. Más szóval a ".java" fájlt ".class"-ra konvertálja, és a Java végrehajtja a ".class" fájlt. Gyakran látjuk, hogy az emberek azt mondják: "Módosítottam a Java-fájlt, de az nem jelenik meg". Sok esetben a Java-fájlt módosították, de az osztályfájlt nem.

A Java futtathatóvá tétele a ".java" fájlok ".class" fájlokká történő átalakításának folyamatára utal. Részletesebben, a ".java" fájl ".class" fájlba való átalakításának és a konvertált ".class" fájl összefűzésének folyamatát építésnek nevezzük.

1-1. Miért építkezik?

A build azért van, hogy a fájlt ".class" fájlba konvertáljuk, amely az a fájlformátum, amelyben a Java futtatható. A ".class" fájl gépileg olvasható tartalmat tartalmaz, és nem ember által olvasható fájl. A Java gyorsabban feldolgozható, ha gépileg olvasható fájlformátumban hajtják végre, azaz olyan formátumba konvertált fájlban, amelyet a gép gyorsan feldolgozhat.

1-2. Mi az összeállítás?

A buildek megértéséhez meg kell értened a "fordítást" is. A fordítás a ".java" fájl ".class" fájllá való átalakításának folyamatára utal az építési folyamat során. Az építés, ahogyan azt már korábban elmagyaráztuk, a következő két feladatra utal

 • ".java" fájlok átalakítása ".class" fájlokká.
 • Az átalakított ".class" fájlok összekapcsolása.

A ".java" fájl ".class" fájllá alakításának folyamatát fordításnak nevezzük.

3. összefoglaló

A három legfontosabb pont a következő.

 • A build a Java futtatásra való felkészítésének folyamata.
 • Az összeállítások le vannak fordítva, és az osztályfájlok össze vannak kötve.
 • A Java futtatásakor ténylegesen végrehajtott fájl egy ".class" kiterjesztésű fájl.

Köszönjük, hogy a végéig figyeltek.